Slide background

Work hard. Play hard.

Plezier maken is een keuze!

Ga jij mee op avontuur?

Slide background

Werkplek 3.0

De plek met faciliteiten voor Brickers en klanten om inspiratie op te doen en de snelste weg naar succes te bepalen!

Slide background

It's better to be a lion for one day than a sheep your entire life

Projectsucces is een keuze!

Maak jij het verschil?

 • Plezier maken is een keuze!

  Ga jij mee op avontuur?

 • De plek met faciliteiten voor Brickers en klanten om inspiratie op te doen en de snelste weg naar succes te bepalen!

 • Projectsucces is een keuze!

  Maak jij het verschil?

Kom jij ons team versterken?

Wij zoeken pragmatische mensen die denken in oplossingen in plaats van problemen. Mensen die zichzelf continue willen verbeteren, en ontwikkelen zowel persoonlijk als vakmatig. Jij staat bij ons op de eerste plaats en daarom hebben wij een unieke aanpak die ons jaar op jaar een medewerkers- en klanttevredenheid van boven de 8,5 oplevert.

Work hard. Play hard.

We werken hard en boeken gezamenlijk mooie successen. Bij Blue Bricks vieren we onze successen en genieten we maximaal van het leven.

Wij investeren in het opdoen van bijzondere belevenissen! Denk hierbij aan raften, Wipeout, stuntman voor een dag, flyboarden. Eens in de 3 jaar maken wij een trip met zijn allen. Zo zijn we met elkaar op avontuur geweest in de Ardennen, Fuerteventura, Kenia en de Noordpool.

Via deze wijze genieten wij van het leven, leren wij elkaar nog beter kennen, en delen wij unieke ervaringen.

 

Ervaringen van onze Blue Brickers

Om jou een beeld te geven hoe het is om als consultant van Blue Bricks aan de slag te zijn hebben we een aantal ervaringen voor je verzameld.

Jeffrey van der Bos

Projectsucces consultant bij de Gemeente Rotterdam

'Wat ik tof vind aan Blue Bricks is dat ik de vrijheid krijg om grenzen te verleggen in mijn persoonlijke ontwikkeling als consultant, maar ook als mens. Mijn opdracht bij de belastingdienst vind ik gaaf omdat ik de ruimte krijg om toepassing van Scrum te optimaliseren.”

Niels de Vos

Projectsucces manager bij Ahold

''Wat ik gaaf vind aan Blue Bricks is de vrijheid om zelf de touwtjes in handen te nemen en de gezamenlijke wil om te groeien, zowel individueel als collectief. Voor mij is Blue Bricks niet alleen een bron van kennis en ervaring, maar vooral een energieke groep gelijkgestemden die allen in staat zijn het verschil te maken!''

Martijn Rommelaars

Projectsucces consultant bij Rabobank

“Ik krijg energie van mijn opdracht omdat mijn ontwerpen bijdragen aan het stroomlijnen van complexe bedrijfsprocessen door middel van slimme IT inzet”

Marlies Leune

Projectsucces consultant bij de RvIG

“Waar ik in opdrachten energie uit haal, is het verbinden van mensen en het verder helpen van organisaties door hun processen inzichtelijker te maken, te structureren en te verbeteren.'

Stephan de Kluijver

Projectsucces consultant bij Ahold

“Doordat persoonlijke ontwikkeling centraal staat bij Blue Bricks heb ik in korte tijd enorme stappen gemaakt, zowel privé als zakelijk.”

Rosan Slebioda

Projectsucces manager bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

“Heb je een goed idee? Dan krijg je bij Blue Bricks de ruimte om dit in praktijk te brengen. Dat vind ik erg gaaf. Blue Bricks staat voor mij gelijk aan vooruitgang, persoonlijk met collega’s, én met de klant.”

Persoonlijk ontwikkelproject & ontwikkelmogelijkheden

Binnen Blue Bricks wordt elke consultant intensief begeleid in zijn persoonlijke ontwikkeling. Een Bricker kiest volgens welke methodiek hij de regie pakt over zijn ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een persoonlijk ontwikkelproject of op basis van competentie- of ontdekkend gericht ontwikkelen. De Bricker bepaalt zelf zijn ontwikkelrichting en ontwikkelsnelheid.

Om jou te laten zien hoe een persoonlijk ontwikkelproject in praktijk vertaalt delen we graag onderstaande ervaring van Benedicta.

Persoonlijk ontwikkelproject

Bij het persoonlijk ontwikkelproject ben je de projectmanager van jouw ontwikkelproject. Jij onderzoekt je drijfveren, bepaalt je doelstellingen, ambities en acties. Blue Bricks zal je ondersteunen om je doelstellingen zakelijk en privé te realiseren. 
Benedicta Nkansah: “Ik wilde testmanager worden, maar wilde nog liever kansen bieden voor kansarme, intelligente jongeren in Afrika. ” Inmiddels vervult Benedicta een rol als testmanager en heeft ze een stichting opgericht in Ghana die jongeren helpt aan een baan.

 

Ons groeiprogramma

Naast een uniek persoonlijk ontwikkeltraject bieden wij onze medewerkers een uitgebreid groeiprogramma aan op basis van een (all you can learn) principe. Je kiest zelf hoeveel trainingen je wilt volgen aan de hand van een uitgebreide menukaart. De trainingen worden heel het jaar door gegeven.

 • 1. Leiderschap & communicatie
  Trainingen om als mens te groeien en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.
 • 2. Arbeidsvitaliteit & mindfulness
  Verminderen van stress, rationeel emotieve gedragstraining, work/life balance
 • 3. Vakinhoudelijke trainingen
  o.a. Lean Six Sigma, IREB (requirements engineering), ProjectDNA, Profile Dynamics, praktijkgericht Agile/Scrum, Prince2, IPMA, TMap.
 • 4. Markttrainingen
  o.a. maatwerktrainingen die aansluiten bij de persoonlijke ontwikkeling: MBA, master, bachelor.
 • 5. Ondersteunende technieken 
  o.a. visueel presenteren , workshops leiden, presentatievaardigheden.
 • 6. Intervisie
  Met collega's uitdagingen op lopende opdrachten bespreken en gezamenlijk tot oplossingen komen.
 • 7. Innovatie
  o.a. Blockchain, augmented/mixed reality, big data, internet of things, virtual reality.
 

 

Werkomgeving 3.0

Blue Bricks heeft de meest fantastische werkomgeving van Nederland gecreëerd. Het nieuwe pand vormt een thuisbasis voor onze mensen. We gebruiken de omgeving om inspiratie op te doen, kennis te delen, trainingen te volgen en brainstormsessies te organiseren.

Dit doen we niet alleen met elkaar, maar ook met de klant. Gezamenlijk met onze opdrachtgevers bepalen wij in een groene omgeving de snelste weg naar projectsucces. Als successen geboekt worden moeten deze ook gevierd kunnen worden. Het pand van Blue Bricks is ingericht om successen te realiseren en ze te vieren.

Om succes te realiseren is het randvoorwaardelijk dat er naast effectieve werkruimtes ook ruimte is voor ontspanning. Ontspannen is lastig in een drukke stadsomgeving, achter een bureau of in de drukte van de lift. Ontspannen is makkelijk bij Blue Bricks. Dat kan bijvoorbeeld door te lopen in de weide, of door aan het water te mediteren. Voor de sportievelingen zijn er faciliteiten om te tennissen, voetballen, of fitnessen.

Dan krijg je de ontspanning en frisheid die nodig is om een goede aanpak te verzinnen. Je moet ruimte hebben voor ideeën, voor een frisse aanpak. De beste oplossingen voor problemen verzin je niet achter een computer.

Ervaringen van onze opdrachtgevers

Klanten van Blue Bricks geven onze consultants gemiddeld een 8,5. We hebben een tweetal klanten gevraagd om hun ervaringen over de samenwerking met Blue Bricks te delen.

Projectsucces bij de gemeente Rotterdam

Bij de gemeente Rotterdam is Blue Bricks  partner in een groot verandertraject in het maatschappelijke domein. Het programma stelt de gemeente in staat om haar burgers sneller en slimmer te helpen.

 
 

Projectsucces bij de Consumentenbond

Blue Bricks heeft voor de Consumentenbond de pakketselectie en implementatie van een nieuw HR systeem begeleid. De Consumentenbond is zeer tevreden over de verloop van dit project en erg blij met het resultaat. Binnen tijd en budget zijn de doelstellingen behaald. Een kostenbesparing is gerealiseerd en het merendeel van de HR processen zijn geautomatiseerd waardoor de kans op fouten in de administratie bij de Consumentenbond is verlaagd. Daarnaast is het nieuwe systeem veel gebruiksvriendelijker, mede door het gebruik van de app voor mobiele toepassing.

In welke rol ga jij projectsucces realiseren?

Projectsucces consultant

Verantwoordelijk voor projectsucces in de rol van:

 • Business/informatie analist
 • Requirements engineer
 • Scrum master
 • Proces analist
 • Test consultant
 • Project portfolio consultant
 • BI en data analytics consultant
 • IT strategie consultant

Projectsucces manager

Verantwoordelijk voor projectsucces in de rol van:

 • Project manager
 • Product owner
 • Programma manager
 • Agile coach
 • Management consultant
 • Test manager
 • Informatie manager
 • Data manager

Projectsucces regisseur

Verantwoordelijk voor projectsucces in de rol van:

 • Programma directeur
 • Portfolio manager
 • Directie IT
 • Transitie manager

Contact